У Франції десятьом українцям

У Франції десятьом українцям "світить" довічне за наркотики

Ексклюзив
Укрінформ
Затриманим французькими митниками десятьом громадянам України, членам екіпажу судна Carib Palm, яке перевозило з Колумбії рекордну партію кокаїну вагою у 2,4 тонни, загрожує довічне ув’язнення.

Про це власному кореспонденту Укрінформу  повідомив перший секретар відділу консульсько-правових питань посольства України у Франції Олександр Плодистий.

"Реально нашим громадянам загрожує довічне ув’язнення. Після того, як стало відомо про затримання десятьох українців посольство невідкладно встановило зв’язок з Міжрегіональною дирекцією юридичної поліції Ліля (де утримуються підозрювані), за даними якої затриманим надано перекладача, призначено адвоката, надана можливість звернення до лікаря", - зазначив дипломат.

За його даними, судно Carib Palm під молдавським прапором, яке рухалося за маршрутом Картахена (Колумбія) – Гданськ (Польща) було затримано в порту французького міста Булонь-сюр-Мер (північ Франції) 10 грудня. У результаті обшуку митники виявили найбільшу партію наркотичної речовини, яку зловмисники намагалися ввезти на територію материкової Франції. 2,4 тони кокаїну у брекетах були розфасовані у спеціальні мішки та сховані за однією з перегородок. Загалом, на судні перебувало 12 членів екіпажу, серед яких 10 українців та по одному громадянину Туреччини та Грузії (капітан). "Усім затриманим визначено міру запобіжного заходу - взяття під варту та висунуто обвинувачення", - повідомив Плодистий.

Справа перебуває на контролі консульського відділу посольства України у Франції.

Адвокат, який опікується справою арештованих, повідомив Укрінформу, що лише четверо з десяти громадян України йдуть на контакт. "Це чоловіки 1968, 1982 та 1984 року народження. Вони попросили зв’язатися зі своїми родинами та попередити їх про інцидент. Шестеро інших обрали іншу тактику, вони не йдуть на контакт з українським консулом та відкидають обвинувачення", - зазначив співрозмовник агентства.

Він також додав, що усім підозрюваним згідно з французьким законодавством загрожує від 15 років до довічного ув’язнення.

Раніше французькі ЗМІ повідомляли про затримання у вантажному порту міста Булонь-сюр-Мер (департамент Па-де-Кале на кордоні з Бельгією) молдавського судна Carib Palm. Судно перевозило вантаж вагою 828 тонн з Колумбії до Польщі. Картахену воно залишило 11 листопада і мало намір прибути до Гданська 16 грудня. Після обшуку, що тривав 20 годин, за спеціальною перегородкою був знайдений кокаїн, який перевозився для продажу в Європі. Орієнтовна вартість партії наркотиків перевищує 50 млн євро.

Міністр фінансів Франції Мішель Сапен назвав успішну операцію "найбільшим за усю історію Франції затриманням партії кокаїну".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-