Поліція вилучила у київських медиків майже 12 тисяч доз психотропних ліків

Поліція вилучила у київських медиків майже 12 тисяч доз психотропних ліків

Укрінформ
В одному з медичних закладів Києва Нацполіція вилучила близько 12 тис. доз психотропних лікарських препаратів, які використовувалися без відповідної ліцензії.

Про це інформує прес-служба Головного управління Національної поліції Києва

"Працівники п'ятого територіального управління ДПН Нацполіції України встановили, що в одному з медичних закладів Києва використовуються психотропні лікарські препарати без відповідної ліцензії. Загалом у медзакладі вилучено близько 12 тис. доз необлікованих психотропних речовин", - йдеться у повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 320 КК України "Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів", санкція якої передбачає покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Препарат, згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я України № 202 від 23.04.2007 та затвердженого ним переліку, належить до наркотичних (психотропних) комбінованих лікарських засобів, що містять малу кількість наркотичних засобів. Для продажу таких засобів лікарем обов'язково виписується рецепт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-