Сенцов судитиметься з ФСБ і російськими каналами

Сенцов судитиметься з ФСБ і російськими каналами

Укрінформ
Міщанський суд Москви в четвер розгляне позов українського кінорежисера Олега Сенцова про захист честі і гідності до ФСБ Росії та кількох російських ЗМІ, в тому числі "Первого канала", ВГТРК, телеканалів НТВ і "Звєзда".

Про це розповіла «Радіо Свобода» адвокат Ольга Дінз (Чавдар).

«Позов подано у зв'язку з тим, що ФСБ і російські ЗМІ поширювали завідомо неправдиву інформацію про Сенцова, зокрема, про те, що він є членом "Правого сектору". Крім того, телеканали ще до винесення обвинувального вироку стосовно українського режисера називали його "терористом", грунтуючись тільки на прес-релізі спецслужб», - сказала адвокат.

Захист Сенцова представив суду довідку від "Правого сектору" про те, що він ніколи не був її членом. Адвокати мають намір добиватися спростування не відповідної дійсності інформації про режисера.

Нагадаємо, в серпні 2015 року суд засудив Олега Сенцова і українського антифашиста Олександра Кольченка до 20 і 10 років ув'язнення за звинуваченням у тероризмі. Amnesty International і російський правозахисний центр "Меморіал" визнали їх політв'язнями. Україна направила до Європейського суду з прав людини позов до Росії у зв'язку з вироком Сенцову і Кольченку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-