У Міносвіти сказали, як наступного року рахувати бали вступників

У Міносвіти сказали, як наступного року рахувати бали вступників

Укрінформ
Міністерство освіти та науки надало роз'яснення щодо методики розрахунку конкурсного балу абітурієнтів у 2016 році.

Про це йдеться в офіційному листі МОН, оприлюдненому на сайті відомства

"Конкурсний бал обчислюється як сума балів за кожен сертифікат, середнього бала документа про повну загальну середню освіту, бала за конкурс творчих або фізичних здібностей (у разі його проведення), за особливі успіхи (призери олімпіад або МАН) та/або за успішне закінчення підготовчих курсів ВНЗ для вступу до цього вишу на природничо-математичні та інженерно-технічні спеціальності", - йдеться в роз'ясненні.

Сума балів за цим переліком помножується на вагові коефіцієнти, що встановлюються Правилами прийому до вищого навчального закладу.

У МОН зазначили, що згідно з законом "Про вищу освіту" правила прийому до ВНЗ встановлюються вченою радою кожного вишу. 

Зокрема, вага кожного сертифікату ЗНО повинна становити не менше 20% конкурсного балу, атестату - від 0 до 10 балів, за особливі успіхи та/або успішне закінчення підготовчих курсів - від 0 до 5%, а бали за конкурс творчих або фізичних здібностей мають нараховуватись відповідно до п.2 частини IV Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2016 році. 

Нагадаємо, що прийом документів на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти розпочнеться 11 липня 2016 р. При цьому абітурієнти повинні подати сертифікати ЗНО, яке в 2016 році пройде з 5 травня по 17 червня. Додаткові сесії ЗНО будуть проводитися з 14 червня до 4 липня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-