В Одесі підтвердили 19 випадків свинячого грипу, один-смертельний

В Одесі підтвердили 19 випадків свинячого грипу, один-смертельний

Укрінформ
Фахівці Одеського обласного управління Держсанепідслужби України виявили 19 випадків захворювань одеситів на грип типу А/H1N1/swin2009 (свинячим грипом).

Про це повідомили Укрінфорфму в облуправлінні Держсанепідслужби України.

"За даними досліджень проб, узятих вірусологічною лабораторією у 161 хворого і 9 померлих осіб, виявлено 19 випадків вірусів грипу А/H1N1/swin2009, в тому числі у померлого днями пацієнта Одеської міської інфекційної лікарні. Також виявлено вірус грипу В/H1N1/swin2009 у хворої жінки. Проби для досліджень доставлялися з міської інфекційної лікарні, пологового будинку №2, дитячої міськлікарні №3 та патологоанатомічного бюро", - зазначили в облуправлінні.

50-річний одесит, що працював таксистом і упродовж 5 діб лікувався самостійно, помер у лікарні. Викликавши машину "швидкої допомоги", він поскаржився на сильний кашель, високу температуру і біль у горлі. У медустанові встановили діагноз «Грип. Двостороння пневмонія» і перевели в реанімаційне відділення. Через 2 дні хворий помер.

"Лабораторні дослідження показали, що це був грип важкої форми А/H1N1/ sw2009. Двостороння тотальна полісегментарна пневмонія, дистрес-синдром і гостра серцева недостатність призвели до наростання дихальної недостатності, що стала безпосередньою причиною смерті", - уточнили в облуправлінні Держсанепідслужби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-