Рада може змінити закон про освіту в лютому-березні

Рада може змінити закон про освіту в лютому-березні

Укрінформ
В разі, якщо уряд внесе проект Закону України "Про освіту" до Верховної Ради до кінця року, парламент може розглянути документ у лютому - на початку березня.

Про це кореспондентові Укрінформу заявила народний депутат, голова Комітету ВР з питань освіти та науки Лілія Гриневич.

"Якщо оптимістичний сценарій, якщо закон буде належної якості, то це означає, що ми можемо його на початку лютого розглянути у Комітеті освіти та науки, поставити на порядок денний і наприкінці лютого чи на початку березня розглянути в першому читанні у самій Верховній Раді", - сказала Гриневич.

Зокрема народний депутат додала, що до обговорення доопрацьованого урядового законопроекту залучатимуть представників усіх зацікавлених груп.

Як зауважила Гриневич, для запровадження 12-річної загальної середньої освіти, що пропонується базовим Законом України "Про освіту" в рамках освітньої реформи, треба передусім напрацювати новий зміст освіти.

"Щоб діти пішли в перший клас у 12-річку, потрібно підготувати новий зміст освіти для цього першого класу. Ця 12-річна школа має сенс тоді, коли буде новий зміст освіти, сучасний, який подається відповідними методиками, спрямований на формування компетентностей, у тому числі тих, які діти мають у Європейському Союзі", - сказала Гриневич.

Нагадаємо, 25 листопада на розширеному засіданні Комітету ВР з питань освіти та науки увалили рішення направити законопроект "Про освіту" на доопрацювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-