Кулеба: Треба заборонити показувати обличчя дітей на ток-шоу

Кулеба: Треба заборонити показувати обличчя дітей на ток-шоу

Укрінформ
Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба вважає, що треба заборонити показувати обличчя дитини під час ток-шоу на телебаченні.

Про це він сказав на засіданні круглого столу в Укрінформі на тему «Діти на телебаченні: як висвітлювати та дотримуватися правил».

«У погоні за рейтингами телеканалів відбувається порушення прав дітей. Потрібна заборона на те, щоб показувати обличчя дітей. Це має бути темна кімната або зйомка зі спини, але ці правила мають бути однаковими для всіх каналів. Дитину треба захистити», - зазначив він.

Він також зауважив, що треба порушувати питання і щодо зміни закону у контексті опитування дитини або допиту.

У свою чергу представник уповноваженого з питань дотримання прав дитини, не дискримінації та гендерної рівності Аксана Філіпішина зауважила, що можна багато говорити про права дітей та права батьків, але на її думку, в першу чергу необхідно готувати журналістів з акцентом на права дитини.

«Необхідне експертне консультування перед ефіром за участю дітей», - сказала вона, підкресливши, що таким експертним органом може бути представник Міністерства соціальної політики.

Учасники круглого столу висловили пропозиції щодо принципів підготовки програм за участю дітей, які будуть використані при виробленні рекомендацій для медіа спільноти. Порушене питання стало актуальним в контексті дотримання ЗМІ правил журналістської етики після численних скарг телеглядачів на деякі форматні ток-шоу, де брали участь діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-