У Нацгвардії незадоволені фізичною підготовкою молоді

У Нацгвардії незадоволені фізичною підготовкою молоді

Укрінформ
У Національній гвардії вважають, що в Україні зменшився загальнонаціональний рівень фізичної культури в навчальних закладах, що на пряму впливає на фізпідготовку в силових структурах.

Про це заявив у п'ятницю на прес-конференції в Укрінформі начальник відділу фізичної підготовки та спортивної роботи НГУ полковник Сергій Лещеня.

"В Україні відсутня державна програма фізичного розвитку та культури спорту; відсутні тести  на перевірку фізичного стану молоді в навчальних закладах - це  серйозна проблема загальнонаціонального рівня, й, у свою чергу, відбивається на фізичній підготовці військовослужбовців, які виконують реальні бойові задачі", - сказав Лещеня.

Він зазначив, що НГУ співпрацює з усіма можливими федераціями з олімпійських видів спорту - це спеціалісти з федерації рукопашного бою, воєнно-спортивних багатоборств тощо. Вони допомагають у проведенні занять з фізичної підготовки для бійців.

Цю проблему наразі вирішують, і з наступного року буде організована підготовка інструкторів НГУ. На даний час відпрацьовуються програми цієї підготовки.

Лещеня наголосив, що НГУ працює над створенням нормативної бази і вносить свої пропозиції в державну програму фізичної культури і спорту. Крім того, спеціалісти НГУ працюють над реанімацією тестів з фізичної підготовки  для навчальних закладів.

Кореспондентові Укрінформу Лещеня також заявив, що 80% молоді в Україні мають фізичну підготовку, "нижчу за середню на загальнонаціональному рівні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-