«...І я не мовчатиму!»: українці активно діляться досвідом боротьби з хабарами

«...І я не мовчатиму!»: українці активно діляться досвідом боротьби з хабарами

Укрінформ
Минув тиждень від моменту старту всеукраїнського соціального проекту "...і я не мовчатиму!",   ініційованого Українським національним інформаційним агентством "Укрінформ" та українським представництвом глобальної антикорупційної неурядової організації Transparency International, а на нашу сторінку зайшло вже понад 28 тисяч відвідувачів.

«На просте запитання «Чи готовий ти жити без корупції?» 12 тис. 179 читачів, а це 96% від загальної кількості учасників опитування, відповіли позитивно. Не готовими відмовитися від хабарів виявилися 507 учасників цього голосування (4%)», - зазначають організатори проекту.

Своїми історіями про те, як можна прожити без корупції, з нами поділилися 400 відвідувачів сторінки проекту. Зокрема, читачі розповідають про те, як можна не давати хабара у дитячому садочку, школі, вишах, як можна чесно вести бізнес, користуватися траспортом, отримати права на водіння авто та в інших життєвих ситуаціях.  «Ми дуже вдячні за це нашим читачам. Ваші розповіді є яскравим доказом того, що життя без корупції існує», - наголошують ініціатори проекту.

Нагадаємо, всеукраїнський соціальний проект, що отримав назву «...і я не мовчатиму!», стартував 9 грудня на сайті www.ukrinform.ua і триватиме упродовж трьох наступних місяців. Ми закликаємо всіх небайдужих людей продовжувати анонімно ділитися своїм досвідом.

У подальшому шляхом підрахунку голосів Укрінформ і Transparency International Україна зможуть зробити певні висновки та показати громадськості остаточні результати, які стосуються рівня корупції в Україні. "Сподіваємося, що всеукраїнський соціальний проект "...і я не мовчатиму!" дозволить відповісти на запитання: чи здатні українці жити без корупції? Голос кожного відвідувача сайту є дійсно вагомим для нас. Розірвемо коло, скажемо "Ні" корупції"", - наголошують організатори проекту.

Інформаційно-правозахисна кампанія щодо захисту викривачів корупції «Вони б не мовчали» протягом липня-серпня пройшла в 19 регіонах України. На 180 білбордах та 400 сітілайтах було розміщено зображення українських грошей з портретами Тараса Шевченка, Лесі Українки та Григорія Сковороди. Роти видатних українців символічно були закриті гумками для грошей, тому що вони змушені бути учасниками корупційних процесів.

Всеукраїнський соцпроект «...і я не мовчатиму!» є логічним продовженням цієї кампанії. Організатори закликають кожного українця не мовчати, бо корупція - це ганебне явище і злочин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-