Із черговим

Із черговим "гумконвоєм" на Донбас завезли глибинний насос

Укрінформ
Сьогодні вранці російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового, 47-го, так званого гуманітарного конвою.

Про це заявив помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян у четвер на брифінгу в Укрінформі. 

«В період з 5:45 до 7:00 через російські пункти пропуску Донецьк та Матвеєв Курган на в'їзд в Україну прослідувало дві колони так званого гумконвою у складі 100 автомобілів», - сказав він.

За його словами, оскільки переміщення даного гумконвою відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного права і погоджених МКЧХ модальностей, контроль українською міжвідомчою групою здійснювався лише шляхом візуального спостереження без виконанням контрольних функцій. 

«Особливістю цього 47-го так званого гуманітарного конвою є невідповідність зазначеного у ноті МЗС РФ характеру вантажу, оскільки окрім заявлених товарів в Україну також в'їхали одна вантажівка з глибинним насосом та одна вантажівка з товарами народного споживання. Усі вантажівки вже традиційно були напівпорожніми», - підкреслив Слободян, зазначивши, що автівки переміщувалися з прапорами РФ та МНС РФ, написами «гуманитарная помощь» і широко висвітлювалися російськими ЗМІ. 

Він додав: ДПСУ наголошує, що Росія повинна завозити гуманітарні конвої тими ділянками кордону, які контролюються Україною. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-