Ситник збільшив кількість вакантних посад детективів

Ситник збільшив кількість вакантних посад детективів

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник збільшив до 100 кількість посад детективів та до 30 - старших детективів, яких буде відібрано під час другої хвилі конкурсу.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Спочатку було визначено 60 вакантних посад детективів та 10 - старших детективів, адже ще тривав конкурс на обрання антикорупційного прокурора, без якого детективи могли проводити лише аналітичні розслідування. Ми вирішили не призначати нових детективів без обрання антикорупційних прокурорів", - зазначив Ситник.

За його словами, зараз НАБУ уважно спостерігає за процесом формування спеціалізованої антикорупційної прокуратури - найближчим часом з'явиться перший штат. "Відповідно було прийнято рішення збільшити кількість вакантних посад детективів та старших детективів, щоб одночасно відкрити більшу кількість проваджень", - пояснив директор бюро.

Водночас він наголосив, що, як і раніше, пріоритетом залишаються професійні якості та моральні принципи майбутніх детективів. "Немає мети у будь-якому випадку відібрати 100 детективів. Ми шукаємо чесних, принципових, професійних людей, які йдуть у НАБУ, щоб змінити країну", - підсумував керівник НАБУ.

Нагадаємо, що в результаті першого конкурсного відбору, який тривав з 8 червня до 21 серпня, було обрано 70 переможців на посаду детектива. Прийом документів на другу хвилю конкурсу було оголошено 5 жовтня. Усього, згідно з законом про НАБУ, передбачено 242 посади детектива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-