Українські дизайнери долучилися до боротьби з насильством щодо жінок

Українські дизайнери долучилися до боротьби з насильством щодо жінок

Укрінформ
Молоді українські дизайнери мали змогу долучитися до всеукраїнського конкурсу плакатів на тему протидії насильству щодо жінок. Завдяки онлайн-голосуванню та оцінкам журі організатори визначили трьох переможців.

Про це заявила у четвер виконавчий директор Міжнародного благодійного фонду "Українська фундація громадського здоров'я" Галина Скіпальська на прес-конференції в Укрінформі.

"Ми вирішили таким не простим способом звернути увагу на те, що існує насильство проти жінок. Та залучити молодих, креативних та цікавих дизайнерів до розробки плакатів на цю тему. Кожна робота є унікальною. Ми докладемо зусиль, аби ці плакати використовувалися в майбутньому, в різних регіонах України як виставки", - сказала Скіпальська.

Вона оголосила результати конкурсу. Переможцями стали: Юлія Стахівська (1 місце), Марта Барнич (2 місце) та Сергій Ковачов (3 місце). Вони отримали сертифікати на суму 400, 200 та 100 євро.

За словами організаторів, вони навмисно планували нагородження переможців на дату 10 грудня у Міжнародний день прав людини, аби показати, що насильство щодо жінок - це порушення прав людини.

Також відсьогодні в Укрінформі розпочала свою роботу виставка плакатів всіх учасників конкурсу. Загалом журі отримало 27 робіт.

Конкурс організував МБФ "Українська фундація громадського здоров'я" в рамках проекту "Свобода від насильства: покращення доступу до соціальних послуг в Україні", який фінансує Європейський Союз.

За даними Мінсоцполітики України, в 2014 році зареєстровані понад 108 тисяч випадків насильства щодо жінок. Організатори конкурсу наголосили, що ця цифра свідчить лище про зареєстровані випадки, а реальна цифра, за їхніми словами, - щонайменше учетверо більша.

Конкурс проводився з 4 листопада по 8 грудня 2015 року з метою покращити обізнаність щодо проблеми гендерно обумовленого насильства щодо жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-