СБУ: Затримані вночі диверсанти готували теракти в Києві та Харкові

СБУ: Затримані вночі диверсанти готували теракти в Києві та Харкові

Оновлено
Укрінформ
Знешкоджена вночі диверсійно-розвідувальна група планувала теракти в Києві та Харкові.

Про це у четвер на брифінгу сказала речниця СБУ Олена Гітлянська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, сьогодні вночі загинув один із наших співробітників спецпідрозділу ЦСО "Альфа", який мужньо боровся на передовій у зоні проведення АТО, пройшов не один бій, має багато нагород, але, на жаль, загинув сьогодні в Києві від руки диверсанта. Він фактично врятував життя маленького семирічного хлопчика, батько якого приєднався до терористичної організації, яка готувала у Києві, Харкові та інших містах ряд резонансних терактів з метою дестабілізувати ситуацію в Україні", - повідомила вона.

За словами речниці СБУ, було затримано сімох членів ДРГ, з яких троє - громадяни РФ. "Сьогодні вночі у Києві та Харкові було затримано 6 членів диверсійної-розвідувальної групи. Ще один вчинив спротив та був знешкоджений. Троє із затриманих є громадянами Російської Федерації", - сказала Гітлянська. Вранці був затриманий сьомий диверсант.

Керівника ДРГ (громадянина України) вбито. Активна фаза спецоперації ще триває. Затримання проводилися вночі у Києві та Харкові.

При затриманні у Києві було поранено ще одного співробітника спецпідрозділу "Альфа".

Як повідомляв Укрінформ, пізно увечері 9 грудня 2015 року в результаті проведеної Службою безпеки спецоперації припинено діяльність диверсійно-розвідувальної групи, яка діяла у низці міст України, у тому числі в Києві.

Лише за однією з адрес у столиці вилучено вісім споряджених саморобних вибухових пристроїв, чотири кілограми тротилу, автоматичну зброю, більше сорока гранат та близько двох тисяч патронів, а також компоненти вибухових пристроїв та засобів ураження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-