Ходжес розповів, скільки військових інструкторів зараз навчають українських солдатів

Ходжес розповів, скільки військових інструкторів зараз навчають українських солдатів

Укрінформ
Близько 400 американських військовослужбовців наразі беруть участь у підготовці українських солдатів і офіцерів на Яворівському полігоні у Львівській області.

Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на заяву на прес-конференції в Пентагоні командувача сухопутними військами США в Європі генерала Бена Ходжеса.

"23 листопада ми почали новий етап підготовки збройних сил України, в ході якого зараз проходить навчання перший з п'яти армійських батальйонів", - сказав він, додавши, що в цій програмі разом з США беруть участь військові інструктори з Великобританії, Канади та Литви.

В ході другого етапу США та інші країни НАТО планують навчити і оснастити шість батальйонів сухопутних військ України, включаючи один батальйон спецназу.

За словами генерала Ходжеса, навчання проводять інструктори з 173-ї повітряно-десантної бригади сухопутних військ США, яка базується у Віченці (Італія). Всі армійські батальйони будуть проходити навчання на Яворівському полігоні, а батальйон спецназу - у Хмельницькому.

Нагадаємо: підготовка українських військовослужбовців триває за американською програмою "Безстрашний страж", яку було розпочато у 2014 році. На її першому етапі США допомагали навчити і оснастити підрозділи національної гвардії, що входять у систему МВС, а тепер готують армійські батальйони.

Допомога Україні триває в цілях здійснення довгострокової воєнної реформи та підвищення професіоналізму її військовослужбовців. Всього ж за останні два роки США виділили на військову допомогу Києву вже понад 265 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-