Нацрада: для запуску мовлення в Крим треба мінімум чотири радіостанції

Нацрада: для запуску мовлення в Крим треба мінімум чотири радіостанції

Укрінформ
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення планує наступного року запустити радіомовлення на Крим, контент для якого мають створювати незалежні журналісти.

Про це у вівторок на прес-конференції в Укрінформі заявив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, повідомляє кореспондент агентства.

"Сьогодні основне завдання, яке стоїть перед державою, - запустити мовлення на Крим. Я вважаю, що нам потрібно мати щонайменше чотири радіостанції, які зможуть, згідно з нашими розрахунками, «захопити» північ Криму, а у кращому випадку нам вдасться дістатися до Сімферополя", - сказав Костинський.

За його словами, запустити радіомовлення на окупованому півострові планується наступного року, а контент для такого радіо мають створювати незалежні журналісти.

"Я вважаю, що державні ЗМІ мають виділити ефірний час для незалежних мовників. Вони зможуть надавати спеціалізований якісний адаптований для кримчан контент російською, українською  та кримськотатарською мовами",  - підкреслив Костинський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-