До Ватикану привезли українську чудотворну ікону

До Ватикану привезли українську чудотворну ікону

Укрінформ
Папа Римський Франциск попросив привезти до Ватикану чудотворну ікону Богородиці “Двері милосердя” із храму Української греко-католицької церкви в місті Ярослав Підкарпатського воєводства Польщі.

Ікона буде виставлена на Папському вівтарі під час урочистого богослужіння з нагоди початку Ювілейного року Божого милосердя на площі Святого Петра 8 грудня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Варшаві.

“У минулу п’ятницю Папа Франциск довідався про чудотворну ікону Богородиці “Двері милосердя” з греко-католицької церкви Преображення Господнього. Святий отець висловив побажання, аби саме ця ікона була на церемонії початку року Божого милосердя, усвідомлюючи, що таке прохання може бути неможливо виконати у такі стислі терміни”,- інформує МЗС Польщі.

Ватикан звернувся із проханням до посла Польщі, аби він зробив усе можливе, щоб ікона потрапила на цю подію до Ватикану. Упродовж вихідних МЗС Польщі узгодило питання щодо перевезення ікони Богородиці до Ватикану із главою УГКЦ Святославом Шевчуком і представниками міністерства культури і національної спадщини Польщі.

“Після узгодження усіх юридичних формальностей, у неділю вранці конвой з іконою й ескортом відповідних служб вирушив до Ватикану. Вона буде виставлена на центральному Папському вівтарі на площі святого Петра, а після завершення урочистостей повернеться до Польщі”,- зазначають у польському зовнішньополітичному відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-