Волонтери змінили обличчя України, заявляють керівники держави

Волонтери змінили обличчя України, заявляють керівники держави

Укрінформ
Керівники держави привітали з Міжнародним днем волонтера всіх, хто словом і справами допомагає військовим на передовій і у шпиталях, вихованцям дитбудинків та інтернатів, людям, які потрапили у скрутну ситуацію.

Як наголосив Президент Петро Порошенко, всенародний волонтерський рух, що розгорнувся на тлі російської агресії проти України, засвідчує зрілість громадянського суспільства в нашій державі. 

"Революція Гідності, боротьба проти російської агресії надали нового значення слову «волонтер»... Маємо унікальний приклад справді всенародного волонтерського руху, яким ми пишаємося та з гордістю демонструємо як свідчення єдності України і зрілості громадянського суспільства", - сказав він.

Глава держави зазначив, що завдяки небайдужості наших співгромадян, їх зусиллям воїни на передовій, поранені у госпіталях, тимчасово переміщені особи й діти, що втратили батьків, одержали всебічну підтримку та допомогу.

"Висловлюю щиру вдячність усім тим, хто віддає себе шляхетній, самовідданій і безкорисливій справі та допомагає людям. Адже бути волонтером - це покликання душі", - наголосив Порошенко.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк також наголосив на важливості місії волонтерів.

"Волонтери - це ті, хто перші. Хто там, де найважче. Безпрецедентний в українській і не тільки в українській історії добровольчий рух змінює обличчя нашої країни, свідчить усьому світові і нам самим зрілість і відповідальність українського суспільства", - наголосив глава уряду.

Він зазначив, що Міжнародний день волонтера став особливим в Україні: "Тисячі і тисячі добровольців стали на захист своєї Вітчизни у вирішальний для неї час. Молоді і літні, підприємці і робітники, слобожанці і галичани, люди різних переконань зрозуміли, що доля їхньої країни і майбутнє їхніх дітей залежить від них".

Прем'єр-міністр побажав волонтерам, щоб ніколи їм не забракло сил, наснаги та ентузіазму, сповнилися задуми про квітучу, справедливу і сильну Україну.

А секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов наголосив, що коли ворог розпочав війну, волонтери своїми діями разом з добровольцями, які пішли до лав Збройних сил, Нацгвардії та батальйонів МВС, врятували країну.

"Під час Революції Гідності за участю волонтерів була забезпечена інфраструктура Майдану. Через декілька місяців, коли, здавалося б, Революція перемогла, ми стикнулись зі страшним та підступним ворогом, який розпочав проти нас війну. Поки відбувалось відродження знищеної армії, яка не мала навіть одягу та їжі, волонтери своїми діями разом з добровольцями, які пішли до лав Збройних сил, Нацгвардії та батальйонів МВС, врятували країну", - сказав секретар РНБО.

За його словами, завдяки волонтерам стали можливі наші перемоги. "Звичайно, до остаточної перемоги ще далеко, але разом ми зможемо перемогти. Волонтер - це відкрите серце і готовність жертвуючи собою, допомогти і підтримати. Волонтер - це серце держави, без якого вона б не могла жити".

Фото: www.prostir.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-