Російські тюремники по-звірячому вбили українця. Слідчий комітет розбереться?

Російські тюремники по-звірячому вбили українця. Слідчий комітет розбереться?

Документ
Укрінформ
У Білореченській виховної колонії на Кубані по-звірячому вбили українського підлітка Віталія Попа.

Батьки загиблого більш як тиждень не можуь отримати тіло, пише "Новая газета".

За даними видання, били сімох підлітків: "Попросили пройти в душову, де вони були повністю роздягнені; після цього їх почали бити співробітники (в кількості 5-6 осіб), в масках, светрах і рукавичках, завдавали удари руками і ногами по всьому тілу; примушували віджиматися від підлоги і присідати, хто не міг продовжувати віджиматися і присідати, того знову били; били всіх сімох підлітків, при цьому були присутні і спостерігали весь процес побиття інші співробітники (в кількості ще 5-6 осіб), одягнені у формений одяг (без масок), двоє із засуджених втрачали свідомість", - йдеться у публікації.

За інформацією газети, з семи прибулих Віталія били більше інших, тому що він відмовився віджиматися і присідати, а також тому, що він українець. При побитті йому кричали: "Хохол! Бандерівець!".

"Він просив співробітників "не бийте, досить, вистачить", але співробітники продовжували побиття, ставали йому на голову і тиснули на неї ногами", - повідомляє видання.

Від побоїв помер тільки Віталій Поп, п'ять постраждалих зараз лежать в медсанчастині колонії, один - у районній лікарні Білореченська. Кубанський Слідчий комітет порушив дві кримінальні справи.

16-річний Віталій Поп виріс у Закарпатській області, у селі Грушеве Тячівського району. Його мама, Світлана, родом з Кубані. Батько - українець Іван Поп. П'ять років тому через важкі економічні умови вони переїхали на Кубань. Тут родина виробляла тротуарну плитку. Віталій допомагав батькам по господарству і роботі. Проте підліток потрапив у погану компанію і після розбійного нападу на магазин, взяв всю провину на себе. За ст. 162 він отримав 4 роки 8 місяців колонії. У листопаді в слідчому ізоляторі Новоросійська він розповів батькам, що у Білореченській колонії, куди його повезуть, всіх по прибутті сильно б'ють.

Батькам убитого вже дев'ятий день не видають тіло, наполягаючи на тому, щоб похорони проходили у Краснодарському краї. До цього їх схиляють і керівництво колонії, і прокурор, і навіть селищна влада. Однак батьки в даний момент наполягають на своєму: "Віталій хотів повернутися в Україну, і тому, якщо отримають тіло, ховати будуть там".

Фото: Новая газета, РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-