Слідком  РФ зняв обвинувачення з українця Литвинова в

Слідком РФ зняв обвинувачення з українця Литвинова в "зачистках на Донбасі"

Укрінформ
Російський Слідком зняв з українця Сергія Литвинова обвинувачення у вбивствах мирних жителів у Станично-Луганському районі України та застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни.

При цьому розслідування щодо обвинувачення Литвинова в розбої завершено, заявив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін.

«У Головному слідчому управлінні Слідчого комітету Російської Федерації завершено розслідування кримінальної справи стосовно жителя Станично-Луганського району України Сергія Литвинова. Він обвинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 162 КК РФ (розбій)», - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, влітку 2014 року в одному з населених пунктів Станично-Луганського району Луганської області України Литвинов "за попередньою змовою з двома представниками силових структур України" скоїв розбійний напад з автоматом Калашникова на громадянина РФ. Росіянину нібито завдали тілесних ушкоджень і викрали у нього два автомобілі.

Цю кримінальну справу направлено для затвердження обвинувального висновку та подальшої передачі до суду, зазначив Маркін.

Водночас Слідчий комітет зняв обвинувачення Литвинова в масових убивствах мирних жителів, нібито вчинених ним у складі батальйону «Дніпро», а також у незаконних методах ведення війни. Спочатку Литвинов повідомив, що його жертвами були 38 осіб. Однак комплексна психолого-психофізіологічна судова експертиза з використанням поліграфа показала, що Литвинов себе обмовив і "у бойових діях у складі батальйону «Дніпро» і зачистках населених пунктів на території України він участі не брав, убивств мирних жителів не скоював".

«З огляду на встановлені обставини, кримінальну справу про вчинення Литвиновим убивств і застосування у збройному конфлікті заборонених засобів і методів ведення війни припинено у відповідній частині», - заявив Маркін.

Нагадаємо, адвокат українця Віктор Паршуткін заявив про підготовку позову про відшкодування моральної шкоди, а також позовів про захист честі та гідності, відповідачами у яких є "пропагандисти" російських телеканалів, насамперед Дмитро Кисельов (телеканал "Росія").

Сергій Литвинов з 22 серпня 2014 року по 8 липня 2015 року перебував під вартою за обвинуваченням у масових убивствах і застосуванні заборонених методів ведення війни проти мирного населення. А 8 липня 2015 року йому висунули обвинувачення в розбої на території Луганської області.

Однак адвокат уже заявив про його неспроможність. За даними, отриманими з України, якийсь Андрій Лисенко, у пограбуванні якого обвинувачують Литвинова, у момент скоєння передбачуваного «злочину» не перебував на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-