Без газу з нового року можуть залишитися майже 300 тисяч осель – Нафтогаз

Без газу з нового року можуть залишитися майже 300 тисяч осель – Нафтогаз

Укрінформ
Більш як 280 тис. домогосподарств, що користуються газом для підігріву води, ще не оснащені побутовими лічильниками газу. Відповідно до чинного законодавства, з 1 січня вони можуть залишитися без газопостачання.

Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України».

«З 1 січня 2016 року газопостачання для домогосподарств, що користуються газом для підігріву води, має здійснюватися лише за умови наявності лічильників. Станом на 1 листопада лічильники було встановлено в 75% домогосподарств з цієї категорії; 280 тис. домогосподарств, що користуються газом для підігріву води, ще не мають лічильника», - йдеться у повідомленні.

За даними Нафтогазу, на 1 листопада 2015 року в Україні газифіковано близько 13 млн квартир та приватних будинків (тут і далі - без урахування даних по АР Крим). З них лічильниками газу облаштовано близько 9,4 млн домогосподарств, або 72% побутових споживачів (на початку року - 70,6% споживачів).

При цьому майже всі споживачі, що використовують газ для опалення та потребують найбільших обсягів палива, отримують його за даними лічильників. В результаті, близько 93% газу, використаного населенням, реалізується за даними лічильників, а 7% - за нормативами, інформує прес-служба.

Протягом жовтня 2015 року у житловому фонді України було встановлено 22,2 тис. лічильників газу, що на 6% більше, ніж у вересні (20,9 тис. одиниць). Загалом, за січень-жовтень було встановлено 235,6 тис. лічильників газу.

Нагадаємо, відповідно до вимог законодавства України, з 1 січня 2016 року подача газу може бути припинена до тих домогосподарств, які використовують блакитне паливо для підігріву води, але не встановили лічильників.

Довідка. Житловий фонд споживає близько 20 млрд кубометрів газу на рік, з них 12 млрд кубометрів використовують індивідуальні домогосподарства. Загальне споживання газу Україною у 2015 році становитиме близько 36 млрд кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-