Квіташвілі розповів про уповільнення темпів поширення ВІЛ

Квіташвілі розповів про уповільнення темпів поширення ВІЛ

Укрінформ
Завдяки спільним зусиллям громадських організацій, міжнародних донорів та держави в Україні вдалося уповільнити темпи розвитку епідемії ВІЛ.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі під час акції біля меморіалу "Червона стрічка" в Києві у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я. 

«Дякуючи спільним зусиллям держави, громадських організацій та міжнародних донорів протягом останнього десятиліття ми досягли значних успіхів у боротьбі зі СНІДом. Втричі уповільнився темп розвитку епідемії, вдвічі вдалося зменшити поширення ВІЛ-інфекції серед наркозалежних, у сім разів – імовірність передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини та збільшити у 22 рази обсяги охоплення антиретровірусною терапією інфікованих», - сказав Квіташвілі.

Втім заходів, що вживаються в нашій країні щодо обсягів, якості медичної та профілактичної допомоги ВІЛ-інфікованих, на сьогодні недостатньо для зупинення поширення хвороби.

Як зазначив президент Східноєвропейського та центральноазійського об'єднання людей, що живуть із ВІЛ, Володимир Жовтяк, протягом останніх років в Україні щорічно реєструється майже 30 тисяч ВІЛ-позитивних осіб.

«Україна, на жаль, залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ-інфекції. Згідно з офіційними даними, на початок 2015 року в Україні зареєстровано 217,5 тис. людей з ВІЛ-інфекцією віком від 15 років», - зазначив Жовтяк.

На сьогодні в Україні понад 67 тисяч осіб отримують антиретровірусну терапію (АРТ).

Нагадаємо, що у 1988 році  ВООЗ оголосила 1 грудня Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом з метою привернути увагу суспільства до проблеми соціальної терпимості та необхідності обміну інформацією щодо хворих на ВІЛ/СНІД.

В усьому світі епідемія ВІЛ/СНІДу перебуває під контролем, лише в регіоні Східної Європи та Центральної Азії вона розвивається й далі.

За даними ВООЗ та UNAIDS, у світі інфіковано ВІЛ майже 35 мільйонів людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-