Захист Савченко вважає обмін

Захист Савченко вважає обмін "Рахмана" корисним прецендентом

Укрінформ
Обмін "кіборга" Андрія Гречанова на російського майора Старкова може бути моделлю для майбутнього обміну народного депутата України Надії Савченко.

Про це сказав у ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу адвокат українки Микола Полозов.

«Обмін Андрія Гречанова на Володимира Старкова, що відбувся вчора, можна вважати певною моделлю для нашого випадку. Адже тут був особливий механізм: перед обміном російський майор був помилуваний Президентом Порошенком. Такий прецедент у цілому корисний для нас», - зазначив Полозов.

Проте, за його словами, тут немає повної аналогії з випадком Савченко: «Цей обмін можна вважати поодиноким випадком імплементації Мінських угод. Очевидно, невипадково, що це збіглося і з зустріччю Путіна й Обами, які говорили про важливість виконання цих домовленостей. Але велика проблема в тому, що Росія виводить за рамки Мінського процесу українських громадян, які перебувають під судом у Росії, у тому числі й Савченко. Тож тут іще працювати і працювати».

Як повідомляв Укрінформ, начальника відділення розвідки 81-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Андрія Гречанова, позивний "Рахман", звільнили з полону в обмін на російського майора Старкова. Президент України Петро Порошенко повідомив, що заради звільнення українця підписав указ про помилування російського військовика.

Старков був затриманий 25 липня 2015 року на контрольному посту "Березове" в Донецькій області. Він віз в автомобілі КамАЗ боєприпаси на базу "Оплоту". Старков відразу ж після затримання заявив, що є російським військовослужбовцем. Дзержинський районний суд Донецької області 25 вересня 2015 року засудив Старкова до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-