Частина з техніки, яку передали Україні США, виявилася мотлохом - ЗМІ

Частина з техніки, яку передали Україні США, виявилася мотлохом - ЗМІ

Укрінформ
Київ отримав від США нелетальної зброї і техніки на суму $260 мільйонів для проведення АТО, однак частина з цієї техніки вже виявилося мотлохом, непридатним для використання.

Про це йдеться в матеріалі The Washington Post.

«Непридатна до використання техніка була виявлена поблизу лінії фронту, і її походження можна визначити за серійними номерами. Один з підрозділів українських спецназівців використовує "Хаммери", які були виготовлені в кінці 80-х - початку 90-х років. Три позашляховики, які використовує підрозділ, мають пластикові вікна та двері - фактично не маючи ніякого захисту», - йдеться в статті.

Крім цього, шини на одному з "Хаммерів" розірвалися вже після того, як пройшли кілька сотень кілометрів.

Також інший підрозділ у складі 120 чоловік, за даними видання, отримав бронежилети застарілого типу, які американські військові перестали використовувати ще в середині 2000-х років.

«Американські чиновники пояснюють передачу Україні техніки в поганому стані потребою країни в экстреной допомоги. За словами чиновників, США не були готові до російської агресії на сході України, і тому довелося допомагати Україні без попередньої підготовки і наявності фінансування», - пише видання, відзначаючи, що поки незрозуміло, яка частина з техніки, що її отримала Україна, є застарілою.

Нагадаємо: президент США Барак Обама 25 листопада підписав оборонний бюджет на 2016 рік, в якому передбачено виділення 300 мільйонів доларів на військову допомогу Україні.

Ці кошти можуть піти на навчання українських силовиків, передачу розвідувальних даних, військового обладнання нелетальної дії або летального зброї, однак позиція Обами щодо останньої досі залишається негативною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-