По всій планеті проходять «кліматичні протести»

По всій планеті проходять «кліматичні протести»

Укрінформ
У неділю у великих містах Австралії, а також у Лондоні, Нью-Йорку, Ріо-де-Жанейро активісти долучились до глобальної «кліматичної» акції.

Про це повідомляє AFP.

Громадські активісти протестують третій день поспіль, вимагаючи від світових лідерів ухвалити пакт щодо боротьби зі змінами клімату.

«З п'ятниці десятки акцій проходять по всьому світу з вимогою рішучих заходів проти глобального потепління і з метою тиску на представників майже 150 країн, що зберуться в паризькому передмісті Ле-Бурже 30 листопада на саміт під егідою ООН», - зазначає агентство.

За даними ЗМІ, у неділю 45 тис. осіб пройшли вулицями Сіднея, ще 5 тис. приєдналися до акції в Аделаїді, водночас тисячі демонстрантів, незважаючи на дощ, взяли участь у мітингах в Сеулі і Делі, Лондоні та Ріо-де-Жанейро, Нью-Йорку і Мехіко. Виключення становить лише Париж, де будь-які демонстрації заборонені владою у зв’язку з серією терактів, що сталися у французькій столиці 13 листопада. Київ також приєднається до глобальних акцій.

У Києві в неділю проходить Кліматичний марш UkrainianGlobalClimateMarch (UGCM) за участю екологічних активістів.

Громадські активісти вимагають від світових лідерів, що зберуться на саміт у Ле Бурже, ухвалити пакт про запобігання кліматичній катастрофі в рамках саміту ООН зі змін клімату. Вимогою активістів є обмеження глобального потепління до показників часів початку промислової революції, шляхом скорочення викидів від згоряння паливних матеріалів.

Нагадаємо, що напередодні акції кліматичного протесту пройшли від Австралії до Нової Зеландії, Філіппін, Бангладешу та Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-