Бійці АТО вшанували роковини Голодомору

Бійці АТО вшанували роковини Голодомору

Фото
Укрінформ
Захисники України вшанували пам’ять жертв Голодоморів та політичних репресій в Україні.

Про це інформує прес-центр АТО.

"У День пам’яті жертв Голодоморів разом з усією країною склонилися у жалобному поклоні і військовослужбовці, які виконують бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей", - йдеться у повідомленні.

Так, у Краматорську в штабі АТО у приміщенні каплиці Архістратига Михаїла відбулася поминальна молитва. Військовий капелан отець Юрій закликав присутніх не забувати безневинні жертви Голодоморів та попросив помолитися за мир на Донбасі.

У секторах АТО керівники нагадали військовослужбовцям про випробування, які випало винести українському народу у зв’язку із його геноцидом.

"Нас морили голодом, вивозили до Сибіру, розстрілювали, але не поставили на коліна. Ми як зерно, яке, проростаючи при першому промені сонця, тягнеться у небо", - звернувся до підлеглих керівник одного із секторів.

У Старобільську військовослужбовці разом з місцевою владою взяли участь у покладанні композиції із зерен до пам’ятника "Жертвам Голодомору".

У польових капличках військові капелани відслужили молебень за людьми, загиблими в різні роки Голодоморів. Під час жалобних заходів бійці вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання. А о 16.00 годині разом з усією Україною на бойових позиціях були запалені свічки в пам’ять про знищених геноцидом співвітчизників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-