У Росії відпустили затриманих раніше українських журналістів

У Росії відпустили затриманих раніше українських журналістів

Укрінформ
У Воронежі російські поліцейські відпустили раніше затриману знімальну групу телеканалу СТБ, яка знімала сюжет про українську льотчицю, народного депутата Надію Савченко.

Про це у Твіттері повідомив кореспондент видання "Радіо Свобода" Антон Наумлюк.

"Знімальну групу СТБ, яку поліція затримала в Воронежі, де ті знімали репортаж про справу Савченко, відпустили. Побажали не ламатися в дорозі", - написав він.

Як пише "Апостроф", журналістів, які їхали в суд, зупинили співробітники ДАІ під приводом того, що у когось не був пристебнутий пасок безпеки. Під'їхав заступник начальника міської поліції з питань забезпечення громадського порядку заявив, що проводиться операція "Анаконда" і що паспорти українських журналістів викликають сумніви. Нібито вони могли підробити позначку про перетин кордону. До затриманих журналістам приїхав консул України.

Це вже не перша спроба перешкодити кореспондентам СТБ висвітлювати процес Савченко. Раніше їх двічі затримували російські прикордонники. На останнє засідання суду 26 жовтня знімальній групі телеканалу вдалося потрапити лише до вечора після повного огляду особистих речей та "просвічування" автомобіля на рентгенівському апараті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-