Росія назвала екстремістом юриста, який обґрунтував термін «геноцид»

Росія назвала екстремістом юриста, який обґрунтував термін «геноцид»

Укрінформ
Російська влада визнала екстремістом всесвітньо відомого юриста Рафала Лемкіна, який винайшов і обґрунтував де-факто і де-юре термін "геноцид", а також ще в 1953-му році довів, що українці були піддані саме геноциду під час Голодомору 1932-1933 років.

Про це заявив у суботу в Києві у Національному музеї "Меморіал жертв Голодомору" Президент України Петро Порошенко під час жалобного заходу у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів, передає кореспондент Укрінформу.

"Буквально цього тижня в Москві Лемкіна офіційно проголосили екстремістом. Його статтю, про яку я щойно говорив, зараз в Росії включено до списку заборонених. Правда очі коле… А як ще інакше це можна прокоментувати?", - сказав він.

Президент зазначив, що саме всесвітньо відомий юрист Рафал Лемкін винайшов і обґрунтував де-факто і де-юре термін "геноцид".

"Ще в 1953-му році Лемкін довів, що українців було піддано саме геноциду. По-перше, відбулося масове знищення українського селянства, яке зберігало українську культуру, мову і традиції. По-друге, мало місце нищення української інтелігенції як мозку і розуму нації", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-