Уродженця України засудили в Росії до 15 років колонії за держзраду - ЗМІ

Уродженця України засудили в Росії до 15 років колонії за держзраду - ЗМІ

Укрінформ
Мосміськсуд засудив до 15 років колонії російського громадянина Валерія Селянина, уродженця України, звинуваченого у державній зраді.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Селянин визнаний винним у державній зраді, відбувати покарання він буде в колонії суворого режиму", - заявив співрозмовник агентства. За його даними, вирок під грифом "цілком таємно" був ухвалений ще влітку 2015 року.

Разом з громадянином РФ засуджені за підбурювання до державної зради двоє уродженців Середнього Сходу. За деякими даними, вони є вихідцями з Ірану.

"Хашемі Долабы Хамід і Гхасед Неджад Бехназ були визнані винними за ч. 4 ст. 33 ст. 275 КК РФ, їм призначено покарання у вигляді 13 років суворого режиму і 12 років колонії загального режиму відповідно",- розповіло джерело.

У прес-службі Верховного суду РФ повідомили агентству, що цей вирок був оскаржений, апеляційна справа 25 листопада надійшла в інстанцію.

Про існування даної справи стало відомо в березні 2015 року. Тоді Мосміськсуд відхилив скаргу захисту фігуранта на продовження йому арешту до 20 місяців. Два інших фігуранта кримінальної справи, згідно з оприлюдненими тоді матеріалами, є іноземними громадянами, які "говорять рідкісною східною мовою, переклад з якої і на яку представляє труднощі, так як фахівців мало".

Уродженець Сумської області України Валерій Селянин, який має вищу технічну освіту, звинувачувався в тому, що нібито надавав іноземним громадянам консультаційну чи іншу допомогу, спрямовану проти безпеки РФ. Селянин своєї провини не визнавав. "Слідство з самого початку мало на руках цілісну картину моєї невинності. На мою адресу не висунуто жодних звинувачень, всі експертизи підтвердили мою повну невинність. Мені нема чого ховатися", - заявив він в суді 24 березня.

Згідно з оприлюдненими матеріалами справи, воно було порушено 29 серпня 2013 року у відношенні Селянина і невстановлених осіб, а 3 грудня минулого року йому було пред'явлено обвинувачення в остаточній редакції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-