Люстраційний комітет піде зі справою на Паскала до Євросуду

Люстраційний комітет піде зі справою на Паскала до Євросуду

Укрінформ
Громадський люстраційний комітет подасть позов в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) щодо звільнення першого заступника голови Нацполіції Василя Паскала.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив голова ради "Громадського люстраційного комітету" Олександра Дрік.

"Ми зараз готуємо позов до Європейського суду з прав людини… Цей позов ми обов'язково подамо найближчим часом, але зрозуміло, що це тривалий процес, але в будь-якому випадку ми будемо вимагати його звільнення громадським тиском", - сказала вона.

За словами Дрік, протягом семи днів організації потрібно зібрати всі можливі факти, які б свідчили про те, що сам Паскал або працівники Департаменту карного розшуку, який він очолював під час Євромайдану, причетні до злочинів на Майдані.

Вона додала, що зібрані матеріали будуть передані особисто главі Нацполіції Хатії Деканоїдзе.

Дрік також заявила, що Деканоїдзе пообіцяла зустрітися з активістами та представниками Верховної Ради: "Якщо найближчим часом не зустрінеться, ми будемо вимагати відставки її та звільнення Авакова".

Нагадаємо, що Кабінет міністрів звільнив Паскала з посади заступника міністра внутрішніх справ, на який він був призначений в грудні 2014 року, 4 листопада у зв'язку з переходом на іншу роботу. 24 листопада стало відомо, що Паскал призначений першим заступником голови Національної поліції - начальником кримінальної поліції.

При цьому в МВС заявили, що Паскал пройшов переатестацію, а у ГПУ немає до нього претензій.

За даними ЗМІ, саме Паскал відповідав за переслідування учасників студентського Майдану. Крім того, його пов'язують з провокаціями, які відбувалися під будівлею Верховної Ради 31 серпня. Активісти також заявляють, що Паскал підпадає під люстрацію із забороною займати посади в органах державної влади, проте уникає люстрації через рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-