У Бельгії вимагають визнати Голодомор актом геноциду

У Бельгії вимагають визнати Голодомор актом геноциду

Укрінформ
Українці та громадяни країн Євросоюзу вшанували у Брюсселі пам'ять жертв голодоморів в Україні та нагадали європейським урядам про важливість визнання Голодомору 1932-1933 років актом геноциду українського народу.

Акція на підтримку відповідної петиції до уряду і парламенту Великої Британії відбулась у п’ятницю у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Українські активісти, європейські друзі України та особисто ініціатор і автор петиції британський громадянин Гаррі Картрайт передали послу Об’єднаного Королівства при ЄС офіційного листа, у якому міститься прохання сприяти просуванню петиції перед британським керівництвом.

«Мета нашої петиції - зібрати 10 тис. підписів, щоб отримати офіційну відповідь від уряду Великої Британії. У цьому зв’язку ми звертаємося до вас із проханням застосувати ваші офіційні і персональні можливості задля сприяння у цьому питанні», - йдеться у листі на ім’я британського посла.
Читайте також: Рада закликала світ визнати Голодомор геноцидом

Натомість, як наголосили учасники акції, звернення до уряду і парламенту Великої Британії у даному випадку є лише одним із конкретних вчинків, коли громадянин ЄС сприяє українцям у здобутті історичної справедливості та вшануванні мільйонів невинних жертв Великого Голоду в Україні.

«Через такі акції ми намагаємося привернути увагу урядів інших країн Європи і світу до цієї трагедії», - заявили організатори.

На сьогодні понад 20 країн світу визнали Голодомор в Україні 1932-1933 років актом геноциду українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-