Клімкін розповів, як покарають винних за Боїнг

Клімкін розповів, як покарають винних за Боїнг

Укрінформ
Україна разом з партнерами із Нідерландів, Бельгії, Малайзії та Австралії розглядає два основні варіанти притягнення до відповідальності винних у катастрофі "Боїнга" на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на брифінгу під час візиту в Нідерланди.

"У нас є декілька опцій. Колись ми підготували кращу з них - це створення міжнародного трибуналу, який був би повністю транспарентним і підзвітним Раді безпеки. Росія залишилась єдиною, яка не просто не підтримала цей трибунал, а спеціально наклала  вето. Зараз одна із опцій - це створення трибуналу на основі угоди між нашими країнами, інша - це угода щодо використання національних юрисдикцій", - сказав він.

Клімкін зазначив, що наразі всі п'ять країн домовилися дотримуватись єдиної позиції і діяти разом.

"Дуже важливо зрозуміти, яким чином ми зможемо дістати тих, хто стояв за цією трагедією і хто має російське громадянство", - підкреслив він.

У цьому контексті Клімкін зауважив, що Резолюція Ради безпеки ООН  була б юридично зобов'язувальним рішенням. "Зараз ми бачимо деякі варіанти, як це зробити через національну юрисдикцію. І як це зробити через трибунал, який може бути створений на основі угоди", - сказав він.

Клімкін відзначив, що завершення кримінального розслідування, результатів якого можна очікувати на початку наступного року, "створить відповідну динаміку, на основі якої ми зможемо працювати по юридичних опціях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-