Експерт: Вирок Сенцову й Кольченку писали у Кремлі

Експерт: Вирок Сенцову й Кольченку писали у Кремлі

Ексклюзив
Укрінформ
У справі українських активістів Олега Сенцова і Олександра Кольченка, яким Верховний суд РФ сьогодні залишив у силі рішення попередньої інстанції, немає сенсу говорити про справедливе правосуддя, оскільки це - політичне замовлення Кремля.

Таку думку в коментарі власному кореспонденту Укрінформу висловив експерт польського представництва Гельсінської фундації з прав людини у Варшаві Ленур Керимов.

"Нічого іншого від російської системи правосуддя, яка не є незалежною, не очікувалося. Це політичне замовлення, і говорити про якесь судочинство у справі Сенцова-Кольченка взагалі немає жодного сенсу. Такі політичні рішення приймаються у Кремлі", - заявив Керимов.

Він зауважив, що сьогоднішній вирок є черговим свідченням того, що в Росії конституція, суди і відповідні юридичні процедури існують лише напоказ.

"Сутність залишається такою, що всі рішення приймаються у Кремлі, і це абсолютно не має нічого спільного з демократією. Те, що відбувалося в Росії упродовж сотень років, ще в роки Російської імперії, ми приблизно бачимо зараз і тут", - констатував експерт.

Він підкреслив, що справа Сенцова-Кольченка від початку фальсифікувалася, і під час її розгляду було дуже багато порушень прав людини, зокрема що стосуються права на справедливий судовий розгляд, права на особисту недоторканність тощо.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов і активіст Олександр Кольченко були засуджені до 20 і 10 років колонії відповідно у сфальсифікованій справі про підготовку теракту в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-