Стець: Я піду, але Мінінформ має залишитися

Стець: Я піду, але Мінінформ має залишитися

Укрінформ
Міністр інформаційної політики Юрій Стець каже, що після звіту перед суспільством він напише заяву про відставку, проте Мінінформ має і надалі виконувати свої функції.

Про це він заявив у неділю в ефірі "112 каналу".

"3 грудня чи протягом того тижня, коли буде звіт на засіданні Кабміну, чи моя публічна прес-конференція, я буду його тримати перед суспільством: і про всі чотири функції, про які я говорив під час свого призначення - і відновлення мовлення (у деяких регіонах Донбасу — Ред.), і закінчення реформи іномовлення, і створення мультимедійної платформи, і проект "Відкрита влада" та інші напрямки діяльності, про які ми говорили під час створення міністерства, я буду звітувати, доводячи, аргументуючи конкретними фактами", - сказав Стець.

Він додав, що навіть якщо його звіт буде позитивно сприйнятий у суспільстві та депутатами коаліції, він "за будь-яких обставин" напише заяву про відставку, "оскільки це було мною озвучено рік тому після призначення".

"Іншого бути не може. Посада міністра - це не клубна картка, яка видається пожиттєво. Це карт-бланш на певну роботу, яку ти маєш зробити. 24 години на добу, включаючи вихідні і свята, я працюю і мені є про що звітувати. Але це не значить, що людина має знаходитися на посаді тільки тому, що в неї на дверях є табличка "міністр", - зазначив Стець.

Водночас він  зауважив, що коли заявляв про свою відставку, він не говорив, що такий орган, як Міністерство інформаційної політики, не потрібен. "Очевидно, що він потрібен і викликів (у нього - ред.) достатньо багато. Я чув заяви деяких депутатів, що такий орган не потрібен, але вони не наводять жодної аргументації, хто цим буде займатися", - констатував Стець.

За його словами, йдеться не тільки про контрпропаганду, а про "якісь елементарні речі".

У цьому контексті Стець навів приклад, що, як член Кабінету Міністрів, зареєстрував постанову про невідключення за будь-яких обставин електроенергії на мережах концерну РРТ, оскільки до того часу відключення відбувалися не тільки на Донбасі, а навіть у Тернополі,  Херсоні та Миколаєві.

"Тобто, коли я вніс цю постанову, і Кабмін за це проголосував, ми убезпечили себе від того, що в якийсь день ми всі залишимося без телебачення і радіо в Україні. Чи це могло відбутися тільки завдяки популістським заявам навіть депутатів? Ні, тому що для цього треба мати повноваження члена Кабінету Міністрів, коли ти вносиш цю постанову і коли ти маєш можливість переконати своїх колег-міністрів за це проголосувати", - підсумував Стець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-