Турчинов сказав, чий внесок у перемогу Майдану - найбільший

Турчинов сказав, чий внесок у перемогу Майдану - найбільший

Укрінформ
Численні спекуляції навколо Майдану вихолощують його сутність і свідчать про ницість людей, які ставляться до Революції Гідності як до розмінної карти.

Про це сказав у привітанні до Дня Гідності та Свободи секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов.

"Сьогодні, на жаль, відбувається багато спекуляцій навколо величі Майдану. Дехто дозволяє собі спроби конвертувати години чи хвилини, проведені там, у якийсь політичний капітал, дехто сперечається, хто більше зробив для перемоги Революції Гідності, а хто менше. Ці спекуляції та суперечки вихолощують сутність Майдану та свідчать про ницість людей, які ставляться до Революції Гідності як до розмінної карти", - наголосив він.

Секретар РНБО наголосив: виміряти, хто більше зробив для Майдану, неможливо. "Кожен там робив рівно стільки, скільки міг, скільки йому підказувала совість. Крапка. Кожен, хто там був, зробив свій внесок, малий чи великий, але без цього внеску Майдану б не сталося", - сказав він.

За словами Турчинова, єдині, хто зробив найбільше, хто тоді віддав все без залишку - це Герої Небесної сотні. "Це люди, які пожертвували всім, віддали своє життя заради України. І сварки навколо Майдану лише применшують їх жертву, тому давайте будемо гідними їх пам'яті та подвигу", - наголосив Турчинов.

Нагадаємо, 19 листопада на засіданні комітету ВР з протидії корупції позафракційний нардеп Володимир Парасюк вдарив заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ Василя Пісного ногою в голову.

Спочатку між Пісним і Парасюком виникла словесна сварка. Нардеп став звинувачувати представника СБУ у "кришуванні" львівської міліції та деяких підприємств. Той, у свою чергу, відповів, що для Майдану зробив більше, ніж Парасюк, який просто "махнув рукою". Обурений колишній сотник Майдану кинувся на Пісного та вдарив його по голові ногою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-