У полоні бойовиків залишаються 148 українців - Геращенко

У полоні бойовиків залишаються 148 українців - Геращенко

Укрінформ
Проросійські бойовики незаконно утримують 148 українців, серед яких є як військові, так і цивільні.

Про це в інтерв'ю "5 каналу" повідомила Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, голова Комітету ВР з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко.

"Україна нікого незаконно не утримує. А на іншій стороні бойовики на сьогодні утримують 148 людей. Бачте, цифра у нас сьогодні збільшена через те, що СБУ щотижня оновлює інформацію, перевіряє її, можливо там нові дані надходять, тому що ми знаємо, що цивільне населення дуже часто звертається щодо того, що когось у будівлях на Донбасі затримують, затягують і таке інше", - сказала вона.

За словами Геращенко, наразі дуже складно знайти правдиву інформацію про точне місцезнаходження заручників.

"Ми навіть не знаємо, де саме всі утримуються. Тому сьогодні одним із ключових викликів є пошук інформації про всіх людей, які є в списку, або тих, що вважаються зниклими безвісти, або тих, хто вважається, що є в заручниках", - повідомила Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Геращенко наголосила на тому, що під час переговорів українська сторона продовжує наполягати на звільненні незаконно утримуваних згідно Мінськими домовленостями. Натомість, за її словами, "відбувається намагання взагалі просто підло якось використовувати цих людей, які утримуються дуже часто в нелюдських умовах, для того, щоб шантажувати Україну по кількох питаннях - чи то амністію для бандитів, чи то інші якісь питання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-