Поліції дали 100 днів на перехідний період

Поліції дали 100 днів на перехідний період

Укрінформ
Всі нові співробітники Національної поліції у містах і областях повинні пройти 100-денний перехідний етап.

Про це у середу у Національній академії внутрішніх військ заявила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми обрали інший підхід, як вимірювати ефективність поліції. Ви знаєте, гарна статистика - це не найголовніше. Перше - це довіра населення, друге - це довіра від бізнесу і третє - це довіра співробітників, які вже працюють в поліції. Я офіційно хочу вам сказати, що сьогодні ми вступаємо у стоденний перехідний етап. Протягом 100 днів у кожного працівника, у кожного офіцера буде можливість, щоб довести, що він є справжнім поліцейським", - сказала Деканоїдзе.

За її словами, після 100 днів незалежні соціологічні компанії почнуть незалежне соціологічне опитування за критеріями: який рівень довіри населення до нових поліцейських у містах, областях, як бізнес оцінює поліцейських. І третє, як самі працівники оцінюють своїх керівників.

Деканоїдзе наголосила, що керівництво Національної поліції може довіряти керівникам підрозділів тільки в тому випадку, якщо їм довіряє населення.

"Іншого підходу у мене немає і не буде", - наголосила вона.

Глава Нацполіції акцентувала на тому, що керівник повинен бути хорошим менеджером, володіти лідерськими якостями, бути комунікабельним і повинен протягом 100 днів довести, що населення, співгромадяни і держава йому довіряють.

Водночас Деканоїдзе повідомила, що паралельно з метою пошуку "чесних, хороших лідерів" у Нацполіції стартує новий проект під назвою "Лицарі честі". Опікуватися цим проектом буде особисто Деканоїдзе.

"З усієї України ми будемо шукати чесних офіцерів, незаангажованих, з чистими руками, чистим серцем, які приїдуть у Київ, пройдуть дуже жорсткий фільтр, пройдуть поліграф, співбесіду, навчання - і ось ці люди, нові лідери потім стануть золотим резервом Національної поліції України", - зазначила вона.

Деканоїдзе також додала, що в найближчому майбутньому вона презентуватиме ініціативу уряду, яка передбачає створення нового рекрутингового центра. За її словами, цей центр повністю будуть фінансувати донори.

"Рекрутинговий центр допомагатиме атестаційним комісіям займатися технічною роботою, щоб ніхто не мав впливу на те, щоб втручатися у відбір і переатестацію співробітників Національної поліції", - зауважила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-