У суді над ГРУшниками розпочнеться допит свідків

У суді над ГРУшниками розпочнеться допит свідків

Укрінформ
Голосіївський районний суд Києва на засіданні 17 листопада у справі спецназівців Головного розвідувального управління (ГРУ) ЗС РФ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова заслухає свідків з боку звинувачення.

Про це в понеділок у бесіді з кореспондентом Укрінформу розповіла адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська.

"На завтрашньому засіданні відбудеться допит свідків з боку звинувачення. Це і потерпілі, і співробітники СБУ, а також інші свідки. Завтра ви все побачите", - зазначила Соколовська.

Вона також повідомила, що у Вищий адмінсуд України після усунення зауважень був повторно направлений позов, в якому захист заявляє про статус військовополонених своїх підзахисних. Між тим, поки невідомо, чи прийняв суд позов до розгляду. "Інформації по Вищому адмінсуду поки немає, зі свого боку ми уточнений позов повторно туди направили", - сказала Соколовська.

На попередньому засіданні, 10 листопада, Голосіївський районний суд відхилив повторне клопотання сторони захисту про те, щоб розглянути питання про статус підсудних. Аргументувавши це тим, що вирішення цього питання знаходиться не в їх компетенції.

10 листопада представники прокуратури зачитали обвинувальний акт росіянам. Свою провину вони не визнали, однак висловили готовність давати показання у справі.

Єрофєєв і Александров звинувачуються у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437; ч. 2 ст. 201; ч. 2 ст. 332-1; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3; ч. 3 ст. 258 КК України. Серед іншого їм інкримінують - контрабанду, ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, створення терористичної групи чи терористичної організації та проведення терористичних актів, які призвели до загибелі людей.

Нагадаємо, в травні 2015 капітан Єрофєєв і сержант Александров були затримані в районі міста Щастя Луганської області. На допитах вони назвалися діючими російськими військовослужбовцями. Під час першого засідання по суті справи в Голосіївському районному суді Києва риторика змінилася. Тепер захисники росіян стверджують: під час першого інтерв'ю вони були в стресовій ситуації, а самі військові відмовилися від звинувачень. Захист наполягає на тому, що Єрофєєв і Александров працювали за контрактом в "народній міліції ЛНР".

У свою чергу, російське Міністерство оборони заявило, що Єрофєєв і Александров звільнені зі Збройних сил Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-