У Пенсійному фонді радять не втрачати надію на підвищення виплат

У Пенсійному фонді радять не втрачати надію на підвищення виплат

Укрінформ
Уряд розглядає питання щодо підвищення пенсій у 2016 році, тому категорії громадян, яким розмір пенсій не було збільшено у вересні, можуть розраховувати на підвищення виплат у наступному році.

Про це на прес-конференції у Києві сказав начальник Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві Володимир Аніканов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні розглядається питання щодо підвищення у наступному році, у травні та грудні-місяці. Питання розглядається на рівні уряду, тому ми сподіваємося, що якраз ті категорії громадян, яка не потрапили під перерахунок, отримають підвищення у наступному році», - сказав Аніканов.

Як пояснила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у м. Києві Світлана Глущенко, не підлягали перерахунку пенсії таких категорій, як особи з числа наукового та науково-педагогічного складу, яким розмір пенсій призначається за Законом «Про наукову та науково-технічну діяльність». Їхній розмір пенсій залежить від заробітної плати наукового працівника і визначається у відсотках від наукового стажу. Але якщо така людина має надбавку за «особливі заслуги», то їй було перераховано пенсійну виплату саме по цій надбавці.

«Підвищенню також не підлягали пенсії, призначені раніше за спеціальними законами. До них належать пенсії державних службовців, і журналістів даної категорії осіб, оскільки у них також розмір пенсії раніше призначався із заробітної плати», - сказала вона.

Крім того, не перераховувалися пенсії, розраховані відповідно до Закону України "Про статус осіб, які постраждали унаслідок Чорнобильської катастрофи". Це інваліди І, ІІ та ІІІ групи, розмір пенсій яких розраховується у розмірі відшкодування фактичних збитків, тобто виключно від заробітної плати, отриманої за роботу в зоні, та у відсотках в залежності від втрати працездатності.

Не підлягали перерахунку виплати, які мають особи, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи - це додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров'ю. Таких пенсіонерів у Києві є близько 38 тисяч.

І найбільша кількість категорій осіб, пенсії яких не було перераховано, це ті, які мають статус «дитина війни». Кількість таких киян - 192 тисячі.

Нагадаємо, Верховна Рада 17 вересня ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону «Про державний бюджет України на 2015 рік», яким було підвищено прожитковий мінімум та мінімальну заробітну плату з 1 вересня 2015 року. У зв'язку із цим було проведено перерахунок пенсій для деяких категорій громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-