Двом танкістам

Двом танкістам "ДНР" світить до 15 років

Укрінформ
На Донеччині направлено до суду справу двох маріупольців, які служили танкістами так званої "ДНР" та переправляли з Росії в Україну танки й боєприпаси.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування стосовно двох мешканців м. Маріуполя, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 28, (вчинення злочину групою осіб), ч.2 ст. 260 (створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ч.2 ст. 437 (ведення агресивної війни) КК України", - зазначили у відомстві.

Як поінформували в прокуратурі, маріупольці вступили до лав 3 мотострілкової бригади "Семенівського батальйону" "ДНР", отримавши посади командира та навідника танку бойовиків.

Виконуючи злочинні накази службових осіб збройних сил РФ, в середині жовтня 2014 року посібники терористів незаконно перетнули кордон на ділянці, яка не контролюється органами державної влади України, переправивши на окуповану територію Донбасу танки та боєприпаси.

Крім того, досудовим слідством встановлено, що командир танку пройшов курс навчання управлінням танку Т-72а на території Ростовської області РФ і отримав звання "сержант".

Танкісти виконували злочинні накази ватажків "ДНР" у районі селищ Саханка, Ленінське та Октябрь Донецької області.

Фактично, своїми діями зазначені особи сприяли розв'язуванню та веденню агресивної війни проти України.

Обох чоловіків вдалося затримати та заарештувати. Наразі обвинувальний акт стосовно них направлено до суду. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-