Адвокат з’ясував, де тримають сина Джемілєва

Адвокат з’ясував, де тримають сина Джемілєва

Укрінформ
Син народного депутата України Мустафи Джемілєва Хайсер, незаконно етапований з Краснодара до Астрахані, знаходиться в астраханській колонії №10.

Про це повідомив у своєму Твіттері адвокат Микола Полозов.

«Достовірно вдалося з'ясувати, що Хайсер Джемілєв зараз в астраханській колонії номер 10. Але зустрітися з ним непросто», - пише адвокат.

Він уточнює, що до родичів повідомлення ФСВП про етапування Джемілєва в цю колонію так і не дійшло. «Напевно, їм по пошті Росії відправили», - припускає Полозов.

До обіду він встиг поспілкуватися із заступником начальника УФСВП. Після обіду очікується зустріч з начальником опервідділу управління. Можливо, після цього адвокат, нарешті, отримає можливість відвідати свого підопічного.

Нагадаємо, Хайсер Джемілєв у травні 2013 року у дворі власного будинку в Бахчисараї з рушниці застрелив з необережності друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край, де він був визнаний судом присяжних винним у «вбивстві з необережності» і засуджений до строку ув'язнення 5 років. Після цього Верховний суд Російської Федерації скоротив строк на півтора року. Російський вирок на три місяці менший від того, який визначив Хайсеру Джемілєву Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року – 3 роки і 8 місяців.

Фото: kommersant.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-