Справа Єфремова: ще один суддя взяв самовідвід

Справа Єфремова: ще один суддя взяв самовідвід

Укрінформ
Під час підготовчого засідання Печерського районного суду колегія суддів задовольнила самовідвід головуючого судді Олега Білоцерківця у справі колишнього керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На розгляд суду надійшла заява головуючого судді Білоцерківця про самовідвід від справи за обвинуваченням Олександра Єфремова, Олександра Стояна, Сергія Гордієнка... Враховуючи, що головуючий суддя Білоцерківець приймав рішення у якості слідчого судді під час судового розслідування кримінального провадження, його участь є недопустимою згідно з ч.1 ст.76 КПК. Враховуючи викладене, заява про самовідвід підлягає задоволенню», - йдеться в ухвалі суду, яку зачитав Білоцерківець.

Він оголосив, що про час і місце наступного підготовчого засідання у даній справі буде оголошено додатково.

Як розповів журналістам у перерві під час судового засідання обвинувачений Єфремов, це вже другий відвід судді під час підготовчого засідання. Попереднього разу відвід був оголошений з боку прокуратури.

За словами Єфремова, 1 листопада у нього закінчився термін запобіжного заходу, а 2 листопада з нього зняли браслет, однак заставу йому не повертають, так само як і закордонний паспорт.

Нагадаємо, Єфремова затримали 14 лютого 2015 року за підозрою у скоєнні злочинів, які передбачені ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 ККУ "Зловживання службовим становищем та службова підробка". Зокрема, екс-регіонала звинувачують у сприянні ухваленню "диктаторських" законів 16 січня. 16 лютого 2015 року Печерський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 3,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-