Вакарчук: Для виходу з кризи українцям потрібна освіченість

Вакарчук: Для виходу з кризи українцям потрібна освіченість

Укрінформ
Для виходу з кризи, подолання корупції та побудови по-справжньому правової держави, українці мусять змінити своє світосприйняття та побороти тотальну недовіру.

Це стане можливим тільки тоді, коли вони почнуть отримувати якісну освіту та пізнають, як живе розвинений світ, сказав, виступаючи в Атлантичні раді в Вашингтоні, громадський лідер та соліст групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми часто говоримо про зовнішніх ворогів (України – ред.), але, на мою думку, найбільший ворог криється всередині, і він зветься недовірою. Українці не довіряють уряду, не довіряють іншим людям і, що найбільш важливо, українці не довіряють самі собі. Це привело нас до того, де ми є зараз", - зауважив він.

Недовіра створює невпевненість, що, своєю чергою, породжує відсутність верховенства права та призводить до корупції. Вакарчук висловив упевненість, що ця недовіра має коріння у вихованні, нестачі позитивних прикладів, "але головним чином найбільша проблема – це відсутність освіти".

Так, за його словами, "неосвічені люди насправді легко піддаються впливу, ними легко керувати, їм не потрібні зміни, вони нічого не ставлять під сумнів та не йдуть в опозицію". Тому потрібна освіта, "яка вимагатиме змін у світосприйнятті та погляду на спосіб життя самих українців".

Вакарчук підкреслив, що розв'язання цієї проблеми – справа не одно дня, це має бути далекосяжною стратегією. Для цього, на переконання громадського лідера, не обов'язково потрібні Гарвард, Єльський університету чи Стенфорд, необхідно дати можливість студентам навчатися у звичайних університетах, але так, щоб "дати їм новий світогляд, та знання, за якими правилами живе світ".

Як повідомляв Укрінформ, зараз Святослав Вакарчук проходить навчання за всесвітньою стипендіальною програмою Єльського університету Yale World Fellow 2015. Щороку за цією програмою університет обирає групу обдарованих професіоналів з різноманітних царин та країн світу для інтенсивного кількамісячного навчання, аби вони могли розширити свій світогляд та відпрацювати якості лідерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-