Німецькі парафіяни зібрали допомогу для Волині

Німецькі парафіяни зібрали допомогу для Волині

Укрінформ
Німецькі друзі зібрали для жителів Волині великий вантаж гуманітарної допомоги, який цими вихідними було відправлено до України.

Основний клопіт зараз у тому, щоб машина безперешкодно пройшла через український кордон, розповіла кореспондентові Укрінформу у ФРН керівник Центрального союзу українців у Німеччині(ЦСУГ) Людмила Млош.

“Ми відправили майже 8 тонн вантажу: 150 шкільних парт і 248 стільців до них, 9 шкільних дощок і 3 проектори; одяг, трохи побутової техніки, а також меблі для багатодітної сім'ї одного загиблого героя АТО, якому місцева влада виділила квартиру", - перерахувала Млош те, що знаходиться зараз у дорозі.

Речі, знос яких не перевищує 25%, зібрали парафіяни берлінської церкви. До її настоятеля, священика Андреаса Гертеля з проханням допомогти, звернулася Людмила Млош ще влітку. Шкільні меблі подарувала одна зі шкіл столичного району Райнікендорф. На місці її розподілить волинська волонтерська організація "Європейський вектор", у якої немало заявок від шкіл, які прийняли багато дітей переселенців.

Зараз вантаж без проблем відправлено з Німеччини, для чого Млош сама їздила на митницю у Франкфурті-на-Майні, у співробітників якої документи не викликали жодних нарікань.

Фото: zentralverband-ukrainer.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-