Розенко: 4 млн українських родин вже з субсидіями

Розенко: 4 млн українських родин вже з субсидіями

Укрінформ
Наразі 4 млн українських родин вже отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, ще 200 тисяч заяв знаходяться на розгляді в управліннях соцзахисту.

Про це журналістам у кулуарах ВР заявив міністр соціальної політики Павло Розенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній день уже останню ми маємо інформацію, що рівно 4 млн українських родин вже отримують субсидії, на розгляді в соцзахисті знаходиться ще приблизно 200 тисяч документів", - зазначив він.

Водночас урядовець підкреслив,  що після надходження перших платіжок за тепло, люди почнуть активніше звертатися в управління соціального захисту для отримання субсидій.

За його словами, це може бути ще близько 1 млн родин, але наголосив, що навіть якщо ця цифра буде більшою, субсидії отримають всі.

Розенко також розповів, що надходять різні скарги від громадян щодо процесу нарахування субсидій.

"Є нарікання на черги, на, як завжди, уважність, хамство, затягування з розглядом справ. Ми це знаємо, ми намагаємося на це реагувати. Але відповідальність за сам процес призначення субсидій все-таки лежить на місцевих органах влади", - додав міністр.

Водночас Розенко нагадав, що у Держбюджет-2016 планується закласти 43 млрд гривень на субсидії, тоді як нинішнього року - 24 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-