Справа про замах на Шокіна: санкція - до пожиттєвого

Справа про замах на Шокіна: санкція - до пожиттєвого

Укрінформ
За фактом посягання на життя Генпрокурора України Віктора Шокіна розпочато кримінальне провадження.

Про це на брифінгу у вівторок заявив заступник Генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури України. 

Зокрема, Матіос нагадав, що у понеділок, 2 листопада, близько десятої години вечора, невідомі особи здійснили три постріли із вогнепальної зброї по вікнах службового кабінету Генерального прокурора Віктора Шокіна, розташованого у будівлі Генпрокуратури на вул. Різницькій у Києві. У цей час керівник відомства проводив нараду із підлеглими.

Головний військовий прокурор повідомив, що за цим фактом було порушено кримінальне провадження, працюють слідчі групи. За словами Матіоса, стрілець був добре обізнаний про розташування речей і предметів в кабінеті, в тому числі про місце перебування самого Генпрокурора. Постріли були здійснені з розрахунком на влучення в область тулуба або голови. І тільки щит із броньованого скла дав змогу уникнути трагедії.

«Вперше в новітній історії незалежної України на такому рівні було вчинено замах на державного діяча. Вказане кримінальне правопорушення класифікується за ст.112 Кримінального кодексу України (замах на державного діяча) та карається позбавленням волі на строк до 15 років або пожиттєвим позбавленням волі», - наголосив він.

Слідство у вказаному кримінальному провадженні проводить Служба безпеки України, процесуальне керівництво здійснює прокуратура. На даний час проводяться невідкладні слідчі дії.

Говорячи про деталі обстрілу, головний військовий прокурор повідомив, що в деяких оточуючих будинках виявлені сліди нещодавнього зриву навісних замків для потрапляння на горище цих будинків.

Матіос пов’язав замах на життя Генерального прокурора при виконанні ним своїх службових обов’язків із тією діяльністю, яку наразі проводять правоохоронні органи.

Головний військовий прокурор повідомив, що всі підрозділи Генпрокуратури працюють у штатному режимі.

Також всім присутнім представникам засобів масової інформації, міжнародних організацій була надана можливість оглянути місце події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-