Суд дозволив екс-беркутівцю і далі не носити браслет

Суд дозволив екс-беркутівцю і далі не носити браслет

Укрінформ
Печерський райсуд Києва частково задовольнив клопотання Генпрокуратури про зміну додаткових особистих зобов'язань колишньому командиру другої роти спецпідрозділу "Беркут" Анатолію Логвиненку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив продовжити до 3 січня 2016 року особисте зобов'язання повідомляти слідчих прокуратури про виїзд з місця проживання, з'являтися на першу вимогу слідчого, підозрюваному також заборонено спілкуватися зі свідками у даному кримінальному провадженні, він повинен залишити на зберіганні органів державної влади паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд і в'їзд в Україну", - сказала слідча суддя Юлія Фаркош.

Вона додала, що Генпрокуратура повинна письмово повідомити підозрюваному про покладені на нього зобов'язання. "У разі їх невиконання до Логвиненка може бути застосовано більш жорсткий запобіжний захід, зокрема, грошове стягнення у розмірі від 0,25 до 2 мінімальних зарплат", - зазначила Фаркош.

За словами прокурора Олександра Янушевича, суд задовольнив прохання Гепрокуратури частково, оскільки дозволив, щоб підозрюваний Логвиненко і далі не носив електронний браслет.

Таким чином, суд врахував те, що Логвиненко, який проживає у Києві, працює за містом, а також те, що у нього на вихованні двоє малолітніх дітей, а він є єдиним годувальником у сім'ї. Екс-беркутівець нині працює начальником охорони в одному з товариств з обмеженою відповідальністю у селищі міського типу Макарів у Київській області.  

Логвиненко - один з керівників розформованого спецпідрозділу. Йому кілька разів пом'якшували запобіжний захід: спочатку це був домашній арешт і браслет, потім уже мова йшла тільки про носіння браслету та інформування про пересування. До 16 жовтня Логвиненко перебував під домашнім арештом і без відома слідчих виїжджати за межі свого місця проживання не міг.

18 лютого 2014 року на Грушевського і в Кріпосному провулку відбулися сутички між "Беркутом" і учасниками акцій протесту. Цього дня загинули щонайменше 25 чоловік. Логвиненко стверджує, що за його участю жодна людина не загинула, а він діяв під час тих подій у межах закону. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-