Свідчення потерпілого у справі Кернеса: мер доклав руку до побиття

Свідчення потерпілого у справі Кернеса: мер доклав руку до побиття

Укрінформ
Київський райсуд Полтави після перерви відновив слухання з допиту першого потерпілого Олександра Кутяніна.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Кутяніна, 25 лютого 2014 року в Харкові невідомі заблокували автомобіль, в якому він їхав, і де за кермом був Антон Геращенко. Кутяніну не вдалося втекти, невідомі затягли його в мікроавтобус, погрожували вбивством і змусили призначити зустріч з іншим потерпілим - Сергієм Ряполовим. Обох на машині відвезли в готель "Національ", де побили. За словами Кутяніна, Кернес особисто бив Ряполова. Потім їх доставили в міліцію, де змусили написати заяви про своє хуліганство.

До перерви суд проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців розглянув ряд клопотань захисту, і більшість їх відхилив.

Спілкуючись на перерві з журналістами, Геннадій Кернес, зокрема, озвучив позицію захисту: "Арсен Аваков має прийти на суд і дати пояснення".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 2 листопада в Київському райсуді Полтави почалося друге засідання по суті справи Кернеса і двох його охоронців, які обвинувачуються у викраденні, тортурах, погрозі вбивством двох активістів Євромайдану.

Кернес не визнає провину і заявляє про фальсифікацію справи. Провину не визнають і його охоронці - Віталій Блинник (із спецпідрозділу "Грифон"), і Євген Смицький.

За сукупністю статей, обвинуваченим загрожує до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-