У Києві заблокували рахунки спонсорів

У Києві заблокували рахунки спонсорів "ДНР/ЛНР"

Укрінформ
Співробітники СБУ та Держслужби фінмоніторингу блокували схему фінансування терористів "ДНР/ЛНР" через одну з українських платіжних систем.

Про це повідомляє прес-служба СБУ

"Співробітники Служби безпеки України спільно з Держслужбою фінмоніторингу блокували багатомільйонну схему фінансування терористів "ДНР/ЛНР" через одну з українських платіжних систем", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що програмно-технічні комплекси обслуговувалися дилерами платіжної системи, які пройшли реєстрацію у т.зв. "міністерствах доходів та зборів "ЛНР/ДНР" та сплачували "податки" до бюджетів терористів.

Під час проведення в Києві санкціонованих обшуків у головному офісі платіжної системи співробітники спецслужби вилучили сервери, через які забезпечувалася робота терміналів на тимчасово окупованих територіях. Правоохоронці блокували 5 млн грн на 23 рахунках, через які акумулювалися кошти від проведення операцій у "ДНР/ЛНР".

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних до організації схеми з фінансування тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-