Пенсіонерка-інвалід намагалася продати свій голос – за тепло в будинку

Пенсіонерка-інвалід намагалася продати свій голос – за тепло в будинку

Укрінформ
У Херсоні під час голосування на виборчій дільниці N650705 пенсіонерка, яка прийшла на вибори, написала заяву про те, що готова продати свій бюлетень тому, хто проведе в її будинок тепло.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар Херсонської обласної організації Комітету виборців України Катерина Пономaренко.

«Спостерігачі від Комітету виборців України зафіксували на виборчій дільниці N650705 випадок, коли пенсіонерка-інвалід намагалася обміняти свій бюлетень на можливість отримати тепло у будинку. Жінці пояснили, що вона скоює кримінально караний злочин, за який може послідувати покарання», - повідомила Пономаренко.

«Бідна жінка навіть не знала, що згідно зі ст.160 Кримінального кодексу України її може бути позбавлено волі за підкуп виборців і продаж свого голосу», - розповіла вона.

За словами Пономаренко, у Херсоні стався ще один курйозний випадок, за фактом якого складено акт про порушення. На одній із ділянок чоловік намагався публічно порвати свій бюлетень, заявивши, що даний документ є його власністю, і він має намір розпорядитися їм за особистим розсудом.

Виборцеві також пояснили, що згідно з українським законодавством, бюлетень є документом строгої звітності і його пошкодження - кримінально караний злочин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-