Екологи пропонують боротися з пожежами на торфовищах за допомогою бобрів

Екологи пропонують боротися з пожежами на торфовищах за допомогою бобрів

Укрінформ
Фахівці Національного екологічного центру України (НЕЦУ) переконані, що прогресуюче зростання кількості пожеж на торфовищах можна зупинити забороною на відстріли бобрів та руйнування їх гребель.

Про це йдеться у повідомленні НЕЦУ.

«Щороку ці тварини наполегливо будуть свої греблі, щоб відновити болота на їх природних місцях. Найбільш простим шляхом зупинити пожежі на торфовищах є заборона відстрілювати бобрів і руйнувати їх греблі. Протягом 3-5 років площа боліт зросте в рази», - зазначають екологи.

Фахівці наголошують, що, за прогнозами, наступні роки можуть бути ще більш посушливими.

Екологи також вважають, що відновлення боліт може стати важливою сторінкою життя України, оскільки така діяльність може мати фінансову підтримку на міжнародному рівні, як діяльність з глобального протистояння парниковому ефекту та глобальним змінам клімату. Адже накопичення торфу є природним механізмом зменшення концентрації вуглецю у атмосфері.

«У цьому світлі ініціатива Мінприроди України щодо затоплення торфовищ та відновлення на них колишніх боліт виглядає доречною. НЕЦУ вітає таку ініціативу Мінприроди та вважає, що саме таким чином можна ефективно зупинити майбутні загоряння торфу, а також відновити рідкісні на сьогодні екосистеми поліських боліт, які знову можуть стати зеленими "легенями" для України», - зазначають фахівці НЕЦУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-